I aften står den på hygge i stor stil med klassisk mad. Du behøver dog ikke stå ved gryderne i flere timer, da vi har sørget for, at du kan lave dette fantastiske måltid på under en time. Vi ovnsteger andelår med timian, og ovnbager kartofler. Samtidigt laver vi en sprød rødkålssalat med sennep, appelsin, persille og granatæblekerner og en dejlig brun sovs.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
15 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
½ stk
Granatæble
50 g
Tyttebærsyltetøj
400 g
Små kartofler
430 g
Sous vide andelår, konfiteret
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
75 g
Rødkål, skåret
200 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
1 pose
Timian
1 stk
Appelsin
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til dressing
½ dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak timian fint.
Placer andelår med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og krydr med timian og salt.
Steg i ovnen i 30 min.
Hak persille fint.
Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Bland olivenolie, sennep og et nip salt og peber i en stor skål.
Vend rødkål i skålen.
Tilsæt appelsin, persille og granatæble, og vend sammen.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Tilsæt brun sovs, vand og salt til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Imens, hak mandler groft.
Anret kartofler og andelår på tallerkener.
Top med brun sovs.
Server med tyttebærsyltetøj og rødkålssalat toppet med mandler.