I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også en cremet og smuk grøn persillemos, og en lækker rødvinssauce med hvidløg og rosmarin. Et spændende tilbehør er salat med bagte cherrytomater!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Lammeculotte
500 g
Bagekartoffel
125 g
Cherrytomater
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
15 ml
Balsamico
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
1 pakke
Græskarkerner
60 g
Blandet salat
1 pose
Bredbladet persille
3 spsk
Smør (trin 2)
2 spsk
Mælk (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
efter behov
Sukker (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag lam ud af køleskabet. Krydr med et nip salt*, og rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum. Opvarm en stegepande på middel varme. Steg lam med fedtsiden nedad i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [3 spsk | 6 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Halver cherrytomater. Bland cherrytomater, balsamico, en smule olivenolie* og et nip sukker*, salt* og peber* i et ildfast fad. Bag øverst i ovnen i 15 min. Skyl salat under koldt vand* i en si.
Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint. Vend persille i gryden med kartoffelmos.
Opvarm en stegepande på middel varme, når lammet har 3 min tilbage. Tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, rosmarin, rødvinsauce, vand* [¼ dl | ½ dl], salt* [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber*, og lad simre i 2-3 min. Tag cherrytomater ud af ovnen, og lad køle af en smule. Vend med salat, en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber* i en skål.
Skær lam i tykke skiver. Anret kartoffelmos, lam og salat på tallerkener. Øs rødvinsauce over kødet, og top salaten med græskarkerner.