I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også en cremet og smuk grøn persillemos, og en lækker rødvinssauce med hvidløg og rosmarin. Et spændende tilbehør er salat med bagte cherrytomater!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Lammeculotte
125 g
Cherrytomater
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
60 g
Blandet salat
500 g
Bagekartoffel
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til kød
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ tsk
Sukker til tomat
¼ tsk
Salt til tomat
1 spsk
Smør til sauce
¼ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag lam ud af køleskabet. Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med salt.
Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Imens, bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Dæk til med låg, og stil til side.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, halver cherrytomater.
Bland cherrytomater, balsamico, en smule olivenolie, sukker, salt og et nip peber i et ildfast fad.
Bag øverst i ovnen i 15 min.
Skyl salat.
Hak rosmarin fint.
Hak persille groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Vend persille i gryden med kartoffelmos.
Opvarm en stegepande på middel varme, når kødet har 3 min tilbage.
Tilsæt smør, hvidløg, rosmarin, rødvinssauce, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.
Tag cherrytomater ud af ovnen, og lad køle af en smule. Vend med salat og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Skær lam i tynde skiver.
Anret kartoffelmos, lam og salat på tallerkener.
Top lam med rødvinssauce og salat med græskarkerner.