Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce

Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce

med blød persillemos og syrlig tomatsalat

I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også en cremet og smuk grøn persillemos, og en lækker rødvinssauce med hvidløg og rosmarin. Et spændende tilbehør er salat med bagte cherrytomater!

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammeculotte

125 g

Cherrytomater

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

60 g

Blandet salat

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ tsk

Sukker til tomat

¼ tsk

Salt til tomat

1 spsk

Smør til sauce

¼ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3517 kJ
Kalorier (kcal)841 kcal
Fedt56.7 g
Mættet fedt27.2 g
Kulhydrat54.9 g
Sukker9.2 g
Protein31 g
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Tilbered lam
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Tag lam ud af køleskabet. Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med salt.

Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Lav kartoffelmos
2

Imens, bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Dæk til med låg, og stil til side.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Bag cherrytomater
3

Imens, halver cherrytomater.

Bland cherrytomater, balsamico, en smule olivenolie, sukker, salt og et nip peber i et ildfast fad.

Bag øverst i ovnen i 15 min.

Lav persillemos
4

Skyl salat.

Hak rosmarin fint.

Hak persille groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Vend persille i gryden med kartoffelmos.

Lav rødvinsauce
5

Opvarm en stegepande på middel varme, når kødet har 3 min tilbage.

Tilsæt smør, hvidløg, rosmarin, rødvinssauce, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.

Tag cherrytomater ud af ovnen, og lad køle af en smule. Vend med salat og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Skær lam i tynde skiver.

Server
6

Anret kartoffelmos, lam og salat på tallerkener.

Top lam med rødvinssauce og salat med græskarkerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image