Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for her byder vi på et imponerende festmåltid. Svinemørbrad bliver krydret med aromatisk rosmarinolie, og steges til perfektion i ovnen. Samtidig laver vi en skøn trøffelmos med kartofler og ost. Vidunderlige tilbehør er prosciuttosvøbte grønne bønner, og ristede pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
½ stk
Rosmarin
1 stk
Hvidløgsfed
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
8 ml
Trøffelolie
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
500 g
Bagekartoffel
150 g
Grønne bønner
50 g
Prosciutto
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Tilsæt trøffelolie efter smag lige inden servering.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak rosmarin [1/2 stilk, 2P] fint.
Bland hvidløg, rosmarin og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Krydr svinemørbad med salt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og dryp med rosmarinolie.
Skær ender af grønne bønner, del dem op i bundter (2 pr. person), og svøb i prosciutto.
Placer på samme bageplade.
Bag svinemørbrad og bønner i 12-15 min, eller indtil køder er gennemtilberedt og bønnerne er møre.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme, når kødet har 5 min tilbage.
Tilsæt madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], sennep, kyllingebouillon og et nip salt og peber, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil saucen er gennemvarmet og let tyknet.
Skær svinemørbrad i skiver.
Anret svinemørbrad, bønner og trøffeloliemos på tallerkener.
Top med sauce og pinjekerner.