Gremolata er en italiensk krydderiblanding, som ofte indeholder persille, hvidløg og citron. I aften laver vi vores egen og blander den med kogte kartofler. Vi serverer vores 'gremolata'-kartofler med pandestegt BBQ-kylling, en frisk salat med ruccola, rødkål og radiser og cremet pestodressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
½ g
Chiliflager
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
50 g
Cremet pestodressing
400 g
Små kartofler
40 g
Rucola
75 g
Radiser
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
75 g
Rødkål, skåret
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Krydr kylling med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citron [½ stk, 2P].
Bland persille, hvidløg, et nip chiliflager, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær radiser i kvarte.
Skyl rucola.
Bland rucola, rødkål, radiser, hvidvinseddike, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.
Vend gremolata i gryden med kogte kartofler.
Skær kylling i skiver.
Anret kartofler, kylling og salat på tallerkener.
Top med pestodressing.