Tabouleh er en bulgursalat fra Libanon, som kan indeholde mange spændende ingredienser. Aftenens taboulehsalat frister med bulgur, agurk, tomat, rødløg, persille og citron. Vi serverer vores tabouleh med cajunkrydret ørred toppet med hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløg
2 stk
Tomat
½ stk
Citron
½ stk
Hvidløgsfed
250 g
Ørred
(Indeholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
2.5 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Bland yoghurt, hvidløg, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min på den ene side. Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skær agurk og tomat i 1 cm tern.
Hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Hak persille groft.
Vend agurk, tomat, rødløg, persille, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], saft fra resterende citronbåde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i gryden med færdig bulgur.
Anret taboulehsalat i dybe tallerkener.
Top med fisk og hvidløgsyoghurt.