Har vi nogen osteelskere på tråden? Er der nogen sauceelskere? Denne opskrift er til dig! Giv den hele armen i aften med en lækker flødesauce smagt til med hvidløg, purløg og lagret ost. Saucen byder på vidunderlig cremethed og styrer ostens umami-smag og salthed på den bedste måde. Server med stegt kyllingebryst, lind pastinakmos og en frisk salat med strimlet æble og velsmagende blade.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
½ pose
Purløg
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Pastinak
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Blandet salat
1 stk
Æble
1 spsk
Mælk (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 5)
efter behov
Smør (trin 5)
2 spsk
Smør (trin 1)
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre, og hæld vand fra. Tilsæt smør* [2 spsk | 4 spsk], mælk* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og dæk til med låg.
Pres eller hak hvidløg fint. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv til to tynde bøffer på et andet skærebræt. Bland Hvide Løjer & Urter, kylling og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-7 min på hver side, og overfør til en tallerken. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær æble i tynde stave. Snit purløg [1/2 pose, 2P] fint. Bland salat, æble og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en stor skål.
Smelt en klat smør* i samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt madlavningsfløde, vand* [2 spsk | 4 spsk], revet ost, halvdelen af purløg og saft fra tallerkenen med kylling. Sænk til lav varme, og lad simre i 1 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.
Anret kylling, pastinakmos og æblesalat på tallerkener. Top med ostesauce og resterende purløg.