Pandestegt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt kyllingebryst

Pandestegt kyllingebryst

med blød pastinakmos og cremet purløgssauce

Har vi nogen osteelskere på tråden? Er der nogen sauceelskere? Denne opskrift er til dig! Giv den hele armen i aften med en lækker flødesauce smagt til med hvidløg, purløg og ost. Saucen byder på vidunderlig cremethed og styrer ostens umami-smag og salthed på den bedste måde. Server med ovnstegt kyllingebryst, lind pastinakmos og ovnbagte grønne bønner.

Tags:
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Æg
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Pastinak

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Purløg

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

150 g

Grønne bønner

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3121 kJ
Kalorier (kcal)746 kcal
Fedt31 g
Mættet fedt12.2 g
Kulhydrat69.6 g
Sukker14.5 g
Protein50 g
Salt3.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav pastinakmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler, pastinak og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Steg kylling
2

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med Hvide Løjer & Urter og et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
3

Imens, skær ender af grønne bønner.

Hak mandler groft.

Hak purløg fint.

Bag bønner
4

Fordel grønne bønner på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.

Placer mandler i et hjørne af bagepladen, når bønnerne har 5 min tilbage.

Lav purløgssauce
5

Imens, opvarm samme stegepande på middellav varme.

Tilsæt madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], finrevet ost, kyllingebouillon og purløg, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. 

Krydr med salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret pastinakmos, kylling og grønne bønner på tallerkener.

Top kylling med purløgssauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image