Har vi nogen osteelskere på tråden? Er der nogen sauceelskere? Denne opskrift er til dig! Giv den hele armen i aften med en lækker flødesauce smagt til med hvidløg, purløg og ost. Saucen byder på vidunderlig cremethed og styrer ostens umami-smag og salthed på den bedste måde. Server med ovnstegt kyllingebryst, lind pastinakmos og ovnbagte grønne bønner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pastinak
500 g
Bagekartoffel
1 pose
Purløg
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
150 g
Grønne bønner
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
4 g
Kyllingebouillon
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler, pastinak og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med Hvide Løjer & Urter og et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær ender af grønne bønner.
Hak mandler groft.
Hak purløg fint.
Fordel grønne bønner på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Placer mandler i et hjørne af bagepladen, når bønnerne har 5 min tilbage.
Imens, opvarm samme stegepande på middellav varme.
Tilsæt madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], finrevet ost, kyllingebouillon og purløg, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Krydr med salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret pastinakmos, kylling og grønne bønner på tallerkener.
Top kylling med purløgssauce.