Har vi nogen osteelskere på tråden? Er der nogen sauceelskere? Denne opskrift er til dig! Giv den hele armen i aften med en lækker flødesauce smagt til med hvidløg, purløg og lagret ost. Saucen byder på vidunderlig cremethed og styrer ostens umami-smag og salthed på den bedste måde. Server med stegt kyllingebryst, lind pastinakmos og en frisk salat med strimlet æble og velsmagende blade.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Kyllingebouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
1 pose
Purløg
280 g
Kyllingebryst
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Pastinak
150 g
Grønne bønner
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler, pastinak og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med Hvide Løjer & Urter og salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær ender af grønne bønner.
Hak mandler groft.
Hak purløg fint.
Fordel grønne bønner på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Placer mandler i et hjørne af bagepladen, når bønnerne har 5 min tilbage.
Imens, opvarm samme stegepande på middellav varme.
Tilsæt madlavningsfløde, vand, finrevet ost, kyllingebouillon og purløg, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Krydr med salt og et nip peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret pastinakmos, kylling og grønne bønner på tallerkener.
Top kylling med purløgssauce.