Laks er en fantastisk fisk, som de fleste elsker, både store og små. I aften steger vi laks til perfektion, og topper den derefter med en vidunderlig sennepssauce med ingefær og fløde. Spændende tilbehør er kogte kartofler som blandes med persillepesto, skalotteløg og rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Skalotteløg
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til grøntsager
2 spsk
Olie til pesto
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
3 spsk
Mælk til sauce
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, skyl rucola.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille fint.
Skær citron i både.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Bland skalotteløg og salt i en lille skål.
Bland persille, hvidløg, finrevet ost, olivenolie og et skvæt citronsaft i en anden lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Smelt smør i samme stegepande på middel varme.
Tilsæt honning-sennepsdressing, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og mælk, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend persillepesto, skalotteløg og rucola i gryden med kartofler.
Anret laks og pestokartofler på tallerkener.
Top laks med sennepssauce.