Pandestegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt laks

Pandestegt laks

med cremet sennepssauce og pestokartofler

Laks er en fantastisk fisk, som de fleste elsker, både store og små. I aften steger vi laks til perfektion, og topper den derefter med en vidunderlig sennepssauce med ingefær og fløde. Spændende tilbehør er kogte kartofler som blandes med persillepesto, skalotteløg og rucola.

Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Hurtig
Allergener:
Mælk
Fisk
Sennep
Sulfitter
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Skalotteløg

400 g

Små kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

40 g

Rucola

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

2 spsk

Olie til pesto

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

3 spsk

Mælk til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3580 kJ
Kalorier (kcal)856 kcal
Fedt59.9 g
Mættet fedt17.7 g
Kulhydrat42.3 g
Sukker8.9 g
Protein35.9 g
Salt2.7 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Forbered råvarer
2

Imens, skyl rucola.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille fint.

Skær citron i både.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Bland skalotteløg og salt i en lille skål.

Lav pesto
3

Bland persille, hvidløg, finrevet ost, olivenolie og et skvæt citronsaft i en anden lille skål.

 Steg laks
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav sennepssauce
5

Smelt smør i samme stegepande på middel varme.

Tilsæt honning-sennepsdressing, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og mælk, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend persillepesto, skalotteløg og rucola i gryden med kartofler.

Server
6

Anret laks og pestokartofler på tallerkener.

Top laks med sennepssauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image