Ugens fiskeret behøver bestemt ikke at være kedelig! Her har vi sammensat en udsøgt kombination af smagfulde og farverige ingredienser. I aften byder vi på perfekt stegt laks serveret med ovnbagte kartofler og radiser. Skønt tilbehør er en dejlig citron-smørsauce og en cremet dressing med honning og sennep.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
125 g
Radiser
150 g
Sukkerærter
1 stk
Forårsløg
1 stk
Skalotteløg
½ stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Dild
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
½ spsk
Smør (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både.
Fordel kartofler og radiser på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre og let brunet.
Tilsæt sukkerærter, når der er 10 min tilbage, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil let møre.
Hak skalotteløg fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Hak halvdelen af dild fint, og pluk resten.
Pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Bland crème fraiche [1/2 pakke, 2P], honning-sennepsdressing og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend fisk, steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk ] i samme stegepande (skyl af først) på middel varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt vand [1 dl I 2 dl], grøntsagsbouillon, hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk], et stort skvæt citronsaft og hakket dild, og rør rundt. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Anret grøntsager på tallerkener, og drys med forårsløg.
Top med laks og citron-smørsauce.
Drys med resterende dild.
Server med dressing toppet med en smule olivenolie og et nip peber.