Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Ugens fiskeret behøver bestemt ikke at være kedelig! Her har vi sammensat en udsøgt kombination af smagfulde og farverige ingredienser. I aften byder vi på perfekt stegt laks serveret med ovnbagte kartofler og radiser. Skønt tilbehør er en dejlig citron-smørsauce og en cremet dressing med honning og sennep.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Citron
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Skalotteløg
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
125 g
Radiser
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Sukkerærter
1 stk
Forårsløg
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Smør til sauce
1 dl
Vand til sauce
½ spsk
Mel til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Skær ender af radiser.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. Tilsæt sukkerærter og radiser, når der er 10 min tilbage, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil næsten møre.
Imens, hak skalotteløg fint.
Skær citron i både.
Hak dild fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Bland creme fraiche, honning-sennepsdressing og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, hvedemel, et stort skvæt citronsaft og dild, og rør rundt.
Krydr med salt og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Anret grøntsager og laks på tallerkener.
Top laks med citron-smørsauce.
Drys med forårsløg.
Server med dressing.