Pandestegt laks i let citron-smørsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt laks i let citron-smørsauce

Pandestegt laks i let citron-smørsauce

med bagte grøntsager og sød sennepsdressing

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Ugens fiskeret behøver bestemt ikke at være kedelig! Her har vi sammensat en udsøgt kombination af smagfulde og farverige ingredienser. I aften byder vi på perfekt stegt laks serveret med ovnbagte kartofler og radiser. Skønt tilbehør er en dejlig citron-smørsauce og en cremet dressing med honning og sennep.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Citron

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Skalotteløg

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

125 g

Radiser

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Sukkerærter

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Smør til sauce

1 dl

Vand til sauce

½ spsk

Mel til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3377 kJ
Kalorier (kcal)807 kcal
Fedt46.5 g
Mættet fedt14.9 g
Kulhydrat61.4 g
Sukker12.1 g
Protein36.4 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Skær ender af radiser.

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. Tilsæt sukkerærter og radiser, når der er 10 min tilbage, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil næsten møre.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak skalotteløg fint.

Skær citron i både.

Hak dild fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Snit forårsløg fint.

Bland dressing
3

Bland creme fraiche, honning-sennepsdressing og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.

Vend laks, steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav sauce
5

Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek.

Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, hvedemel, et stort skvæt citronsaft og dild, og rør rundt.

Krydr med salt og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret grøntsager og laks på tallerkener.

Top laks med citron-smørsauce.

Drys med forårsløg.

Server med dressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image