Lyst til en saftig laksefilet? Vores Pandestegt laks og sprød pinjekerneslaw er fuld af unikke og spændende smage. Den bløde laks kombineres nemlig med den friske smag af slaw med sprød fennikel og æble. Dertil små kartofler og hvidløgsfraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
1 pose
Dild
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Æble
½ stk
Fennikel
1 stk
Citron
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
1 spsk
Smør til kartofler
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til salat
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Stil til side med låg på.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, fraiche, salt og et nip peber i en lille skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Halver fennikel. Skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Halver citron.
Hak dild fint.
Bland æble, fennikel, et stort skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Vend kartofler med smør, dild og et nip salt og peber, indtil smør er smeltet.
Anret kartofler, laks og salat på tallerkener.
Top salat med pinjekerner.
Server med en klat hvidløgsfraiche.