Velkommen til middelhavsfest! Er I blevet trætte af traditionelle måder at servere kylling, så har vi fundet en vidunderlig variant! Når kyllingen steges med krydderier inspireret af middelhavet, så er det nemt at drømme sig væk til varme lande. Plejer I at servere kartofler til kyllingen? Ikke i aften! I stedet for rører vi den smukkeste tabouleh sammen, bestående af bulgur med bid, agurk og rødløg. En mild og cremet purløgsdressing som tilbehør vil blive elsket af store og små!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
125 g
Cherrytomater
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Agurk
280 g
Kyllingebryst
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rødløg
½ stk
Citron
2.5 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
GRILL: Forvarm grillen til høj varme, hvis du skal grille.
Krydr kylling med Middelhavsdrøm og et nip salt og peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
GRILL: Grill kylling i 5-7 min på hver side. Overfør til en foliepakke, og lad hvile i 5 min.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak agurk og rødløg [1/2 stk, 2P] fint.
Halver cherrytomater.
Hak persille fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Bland bulgur, cherrytomater, agurk, rødløg og citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk] i en skål.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.
TIP: Tilsæt en smule olivenolie.
Bland yoghurt, aioli og persille i en lille skål, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.
Anret tabouleh og kylling på tallerkener.
Server med yoghurtdressing og resterende citronbåde.