I aften krydrer vi sej med citronpeber, steger den, og lader den simre i en fantastisk sauce med revet ost, fløde og grøntsagsbouillon. Samtidig koger vi kartofler, som vi derefter vender med smør og purløg. Vi laver også en frisk radise-rucolasalat med balsamicodressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
1 pose
Purløg
40 g
Rucola
75 g
Radiser
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
2 g
Citronpeber
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Imens, bland balsamico, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Skyl rucola.
Skær radiser i kvarte.
Vend rucola og radiser i skålen med dressing.
Hak purløg fint.
Vend smør [1 spsk | 2 spsk], purløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i gryden med kartofler.
Stil til side under låg.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på de ene side.
Vend fisk, tilsæt madlavningsfløde, vand [1 spsk | 2 spsk], grøntsagsbouillon, finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og saucen er let tyknet.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler, fisk og salat på tallerkener.
Top fisk med sauce.