Her byder vi på en luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Supermør, perfekt stegt striploin-bøf. Lækkert tilbehør er hjemmelavet bearnaise-aioli, grønne bønner med hvidløg og sprøde rosmarinfritter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Skalotteløg
½ stk
Rosmarin
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Estragon
150 g
Grønne bønner
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
300 g
Angus Striploin
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] groft.
Skær kartofler (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak estragon, skalotteløg og hvidløg fint.
Skær ender af grønne bønner.
Bland aioli, estragon og skalotteløg i en lille skål, og smag til med salt og peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når fritterne har 10 min tilbage.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg bønner med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 2 min.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min.
Anret bøffer, fritter og bønner på tallerkener.
Server med estragon-aioli.