I aften byder vi på en festlig og spændende lørdagsret. Vi skal nemlig have super mør svineschnitzel med cremet bearnaisesauce. Skønt tilbehør er ovnbagte krydrede kartofler toppede med ost og grønne bønner, skalotteløg og bacon toppet med hasselnødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
300 g
Svineschnitzel
2 stk
Skalotteløg
70 g
Bacon, tern
150 g
Grønne bønner
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
80 g
Bearnaisesauce
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Mamas Favorit, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Drys med finrevet ost, når kartoflerne har 5 min tilbage.
Imens, skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Skær ender af grønne bønner.
Hak hasselnødder groft.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg og bacon [1/2 pakke, 2P] i 3-4 min, eller indtil løgene er bløde. Tilsæt grønne bønner, og steg videre i 3-4 min, eller indtil baconen er sprød. Krydr med et nip peber.
Dæk til med folie, og stil til side.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver det hurtigere færdigt.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og dæk til med folie.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt bearnaisesauce og vand [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret svinekød, kartofler og grønne bønner på tallerkener.
Top svinekød med bearnaisesauce og grønne bønner med hasselnødder.