Pandestegt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt svinemørbrad

Pandestegt svinemørbrad

med cremet porresovs og saftig grønkålssalat

Kød, kartofler, grøntsager og sovs. Det har i sikkert spist i mange forskellige varianter. I aften steger vi svinemørbrad, og topper den med en skøn porresovs med fløde. Dejligt tilbehør er cremet kartoffelmos med hvidløg og en saftig grønkålssalat med æble.

Tags:
Hvedefri
Hurtig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

1 stk

Porre

500 g

Bagekartoffel

50 g

Grønkål, skåret

1 stk

Æble

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2802 kJ
Kalorier (kcal)670 kcal
Fedt31.1 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat64.3 g
Sukker17.8 g
Protein36.9 g
Salt4.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. 

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Steg svinemørbrad
2

Skær svinemørbrad i skiver (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt og peber. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg svinemørbrad i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken. 

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Forbered porre
3

Imens, skær porre i tynde, halve skiver. 

Lav porresovs
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg porre i 4-5 min, eller indtil blød, og sænk til middel varme

Tilsæt madlavningsfløde og kyllingebouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Lav grønkålssalat
5

Imens, skær æble i 2 cm tern.

Bland grønkål, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål, og masser i 30 sek, eller indtil let blød.

Tilsæt æble lige inden servering. 

Skær svinemørbrad i tynde skiver.

Server
6

Anret kartoffelmos og grønkålssalat på tallerkener.

Top med svinemørbrad og porresovs.