Kød, kartofler, grøntsager og sovs. Det har i sikkert spist i mange forskellige varianter. I aften steger vi svinemørbrad, og topper den med en skøn porresovs med fløde. Dejligt tilbehør er cremet kartoffelmos med hvidløg og en saftig grønkålssalat med æble.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
1 stk
Porre
500 g
Bagekartoffel
50 g
Grønkål, skåret
1 stk
Æble
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Skær svinemørbrad i skiver (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt og peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinemørbrad i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, skær porre i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg porre i 4-5 min, eller indtil blød, og sænk til middel varme
Tilsæt madlavningsfløde og kyllingebouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Smag til med salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Imens, skær æble i 2 cm tern.
Bland grønkål, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål, og masser i 30 sek, eller indtil let blød.
Tilsæt æble lige inden servering.
Skær svinemørbrad i tynde skiver.
Anret kartoffelmos og grønkålssalat på tallerkener.
Top med svinemørbrad og porresovs.