Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi steger torsk og topper den med persille og citronskal. Vi serverer vores torsk med kogte kartofler og spændende tilbehør i form af en frisk fennikelslaw med æble og crème fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Fennikel
1 stk
Æble
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
400 g
Små kartofler
1 pose
Kruspersille
½ stk
Citron, økologisk
1 spsk
Smør (trin 1)
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler i 13-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt smør* [1 spsk I 2 spsk], og smag til med salt* og peber*. Læg låg på for at holde på varmen.
Skær fennikel i meget tynde, halve skiver. Skær æble i tynde, halve skiver. Hak persille fint. Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og halver citron.
Bland fennikel, æble og crème fraiche i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Bland persille og citronskal [1 tsk I 2 tsk] i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Dub fisk tør med køkkenrulle, krydr med et nip salt*, og steg i 2-3 min på hver side. Tilsæt et skvæt citronsaft. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk på tallerkener. Top med persille og citronskal. Server med fennikelsslaw og kartofler.