Pandestegte kikærtefritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte kikærtefritters

Pandestegte kikærtefritters

med ovnbagte kartofler og agurkedressing

Hvis I er en familie, der godt kan lide falafel, skal i definitivt prøve disse vidunderlige kikærtefritter med salatost, citronskal, skalotteløg, spidskommen og oregano. Vi serverer vores fritters med ovnbagte kartofler, en skøn agurkedressing med yoghurt og citron, og en frisk salat med agurk, radiser, græskarkerner og honning-sennepdressing.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid36 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

20 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

½ stk

Skalotteløg

½ stk

Citron, økologisk

1 stk

Agurk

1 pose

Bredbladet persille

75 g

Radiser

1 pakke

Kikærter

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

2 g

Spidskommen, stødt

½ g

Oregano, tørret

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

60 g

Blandet salat

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

3 spsk

Hvedemel (trin 3)

1 tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3096 kJ
Kalorier (kcal)740 kcal
Fedt33.3 g
Mættet fedt15.3 g
Kulhydrat70.3 g
Sukker10.1 g
Protein33.4 g
Salt4.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Fordel kartofler (uskrællet) på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 30-35 min, eller indtil gyldne. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, og overfør til en skål.

Forbered grøntsager
2

Hak skalotteløg [½ stk, 2P] og persille fint. Riv citronskal [½ stk, 2P], og skær citron i både. Skær agurk i 1 cm tern. Skær radiser i tynde skiver. Hæld væde fra kikærter. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

Bland fars
3

Mos kikærter fint med en gaffel i en stor skål. Tilsæt smuldret salatost, et nip citronskal, skalotteløg, spidskommen, oregano [½ pakke, 2P], æg* [1 stk | 2 stk], hvedemel* [3 spsk | 6 spsk], salt* [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber*, og rør godt rundt.

Steg kikærtefritters
4

Hæld olivenolie* i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form fars til fritters (4 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Vend ikke fritters for tidligt, da de kan gå i stykker.

Bland salat
5

Bland yoghurt, persille, et skvæt citronsaft, halvdelen af agurk og et stort nip salt* og peber* i en skål. Bland salat, radiser, honning-sennepsdressing og resterende agurk i en stor skål, og top med græskarkerner.

Server
6

Anret kartofler, kikærtefritters og agurkedressing på tallerkener. Server med salat.