Kikærtefritters med salatost, kommen og persille er yderst velsmagende og nærende. I aften serverer vi dem med sprød fattoushsalat med radiser, salat, cherrytomater og agurk, cremet hvidløgsyoghurt og naancroutoner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Kikærter
1 pose
Bredbladet persille
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
125 g
Cherrytomater
1 stk
Agurk
75 g
Radiser
1 stk
Salat
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Madbrød
(Indeholder Sesam, Gluten, Hvede)
1 stk
Æg (trin 2)
3 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær naanbrød [1/2 pakke, 2P] i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie* [½ spsk | 1 spsk], krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 5-8 min, eller indtil gyldne.
Hak persille fint. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Mos kikærter fint med en gaffel i en stor skål. Tilsæt smuldret salatost [½ pakke, 2P], grøntsagsbouillon, spidskommen, æg* [1 stk | 2 stk], hvedemel* [2 spsk | 4 spsk], salt* [¼ tsk | ½ tsk], et nip peber* og halvdelen af persille, og rør godt rundt.
Hak hjertesalat groft. Halver cherrytomater. Hak agurk fint. Skær radiser i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint. Bland hvidløg og yoghurt i en lille skål, og smag til med salt* og peber*.
Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm på ved middel varme. Form fars till fritters (2 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.
Bland olivenolie* [½ spsk | 1 spsk] og et nip salt* i en mellemstor skål. Tilsæt radiser, hjertesalat, cherrytomater, agurk og resterende persille, og vend sammen.
Anret kikærtefritters og fattoushsalat på tallerkener. Dryp med hvidløgsyoghurt. Top med croutoner.