Kikærtefritters med salatost, kommen og persille er yderst velsmagende og nærende. I aften serverer vi dem med sprød fattoushsalat med radiser, salat, cherrytomater og agurk, cremet hvidløgsyoghurt og naancroutoner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Kikærter
1 pose
Bredbladet persille
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Agurk
75 g
Radiser
1 stk
Salat
1 stk
Tomat
1 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Panamad
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
1 stk
Æg (trin 3)
3 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [½ spsk | 1 spsk], krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 5-8 min, eller indtil gyldne.
Imens, hak salat groft.
Skær tomat i 2 cm både.
Skær radiser i tynde skiver.
Hak agurk, persille og hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Bland hvidløg, yoghurt, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Mos kikærter med en gaffel i en stor skål.
Tilsæt smuldret salatost [½ pakke, 2P], grøntsagsbouillon, persille, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], hvedemel [3 spsk | 6 spsk], salt [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber, og rør godt rundt.
TIP: Sørg for at mose kikærterne fint, så binder farsen bedre.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm på på middelhøj varme.
Form fars til fritters (3 pr. person) direkte i panden, pres flade med en palet, og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.
Imens, bland radiser, salat, tomat, agurk, olivenolie [½ spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.
Anret kikærtefritters og fattoushsalat på tallerkener.
Dryp med hvidløgsyoghurt.
Top med croutoner.