I aften skal vi have laksefrikadeller! Laksefrikadellerne får masser af smag fra et væld af lækre ingredienser såsom skalotteløg, lime, mayonnaise og frisk koriander. Vi laver også en delikat mangosalsa med peberfrugt og koriander, som har en perfekt balance af sødt og salt. På kun en halv time har du fantastisk aftensmad klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime, økologisk
150 g
Jasminris
1 pose
Koriander
1 stk
Skalotteløg
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ stk
Mango
1 stk
Peberfrugt
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 3)
1 tsk
Salt (trin 3)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Riv limeskal [½ stk, 2P], og skær lime i både. Hak koriander og skalotteløg fint. Dup laks tør med køkkenrulle, fjern skind, og hak fint på et andet skærebræt. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.
Bland laks, panko, limeskal, skalotteløg, et skvæt limesaft, æg* [1 stk | 2 stk] og halvdelen af koriander i en stor skål. Krydr med salt* [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber*, og rør rundt. Form fars til deller (2 pr. person). TIP: Lav dem ikke så tynde, at farsen ikke holder sammen.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg laksedeller i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær mango [½ stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Bland peberfrugt, mango og resterende koriander i en skål. Dryp eventuelt med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret ris og laksedeller på tallerkener. Top med mangosalsa. Server med asiatisk mayonnaise og limebåde.