topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte laksedeller

Pandestegte laksedeller

med sød mangosalat og asiatisk mayonnaise

I aften skal vi have laksefrikadeller! Laksefrikadellerne får masser af smag fra et væld af lækre ingredienser såsom skalotteløg, lime, mayonnaise og frisk koriander. Vi laver også en delikat mangosalsa med peberfrugt og koriander, som har en perfekt balance af sødt og salt. På kun en halv time har du fantastisk aftensmad klar!

Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Sesam
Æg
Sennep
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime, økologisk

150 g

Jasminris

1 pose

Koriander

1 stk

Skalotteløg

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ stk

Mango

1 stk

Peberfrugt

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 3)

1 tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)871 kcal
Energi (kJ)3645 kJ
Fedt38.71 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat91.53 g
Sukker18.2 g
Protein37.82 g
Salt4.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Hak laksekød
2

Riv limeskal [½ stk, 2P], og skær lime i både. Hak koriander og skalotteløg fint. Dup laks tør med køkkenrulle, fjern skind, og hak fint på et andet skærebræt. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

Form frikadeller
3

Bland laks, panko, limeskal, skalotteløg, et skvæt limesaft, æg* [1 stk | 2 stk] og halvdelen af koriander i en stor skål. Krydr med salt* [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber*, og rør rundt. Form fars til deller (2 pr. person). TIP: Lav dem ikke så tynde, at farsen ikke holder sammen.

Steg laksefrikadeller
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg laksedeller i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav mangosalsa
5

Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær mango [½ stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Bland peberfrugt, mango og resterende koriander i en skål. Dryp eventuelt med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. 

Server
6

Anret ris og laksedeller på tallerkener. Top med mangosalsa. Server med asiatisk mayonnaise og limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image