I aften byder vi på en spændende opskrift med masser af smag og farver. Vi panerer rejer og steger dem lækkert sprøde. Samtidig koger vi luftige ris, og bikser en stærk mangosalat med lime og chili sammen. Vi serverer herlighederne med cremet asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ stk
Lime
1 stk
Rød chili
½ stk
Mango
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ stk
Æg (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Bland snittet salat, mango, et stort skvæt limesaft, et nip salt og peber og halvdelen af chili i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Dup rejer tørre med køkkenrulle.
Vend rejer med hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en skål.
Pisk æg [1 stk | 1 stk] i en anden skål, og vend i skålen med rejer.
TIP: Brug halvdelen af det piskede æg til 2P.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Vend rejer med panko i skålen.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris og mangosalat i dybe tallerkener.
Top med rejer.
Dryp med asiatisk mayonnaise
Drys med resterende chili.
Server med resterende limebåde.