Vi serverer denne uges fisk i form af fristende fiskeburgers med spændende tilbehør. Vi panerer fisk i panko, citronskal og vores skønne krydderiblanding Ay Cajun-ba. Vi bygger vores fiskeburgers med paneret fisk, agurk, citronsyltet rødløg og purløgsdressing, og serverer dem sammen med hjemmelavede fritter!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Briocheboller
½ stk
Rødløg
1 stk
Agurk
12 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Purløg
300 g
Kartofler
1 stk
Citron, økologisk
2 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 spsk
Vand* (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Hak purløg fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland rødløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], vand* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt* i en lille skål.
Bland hvedemel* [2 spsk | 4 spsk] og et stort nip salt* og peber* i en skål. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden skål. Bland panko, Ay Cajun-ba og et nip citronskal i en tredje skål. Halver fisk, og vend i mel, derefter i æg og til sidst i panering. TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side. Bland aioli, sennep [2 tsk | 4 tsk], purløg og et nip salt* og peber* i en lille skål. TIP: Smag eventuelt til med mere sennep.
Del boller på midten, og varm i ovnen i 3-4 min, eller indtil gennemvarme. Skær agurk i tynde skiver på skrå. Hæld væde fra rødløg.
Smør boller med purløgsdressing. Fyld med agurk, fisk og rødløg. Server med fritter og resterende agurk og citronbåde.