Hvis du nogensinde har været i London, har du sikkert prøvet den klassiske Fish & Chips. Nu er det tid til at lave det derhjemme! Vi opgraderer vores version og frister med både sej, rejer og "chips". Den hjemmelavede tatarsauce slår enhver købt version, og sprøde sukkerærter giver en skøn kontrast.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
½ pose
Estragon
1 stk
Skalotteløg
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Curry-On
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
½ pose
Sukkerærter
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Citron
¼ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
3 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
TIP: Brug to bageplader til 4P.
Imens, hak skalotteløg fint.
Hak estragon [1/2 pose, 2P] fint.
Skær citron i både.
Bland skalotteløg, hvidvinseddike, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken.
Kom hvedemel [3 spsk I 6 spsk] i en anden dyb tallerken. Bland panko, Curry-On, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et stort nip peber i en tredje dyb tallerken.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. Vend fisk i mel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en ren tallerken.
Gentag med rejer.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland sukkerærter [1/2 pose, 2P], et stort skvæt citronsaft, et stort nip salt og et nip peber i en skål.
Hæld væde fra skalotteløg gennem en si.
Bland mayonnaise, skalotteløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], et nip peber og estragon (gem lidt til anretning) i en lille skål.
Anret fisk, rejer og kartofler på tallerkener.
Drys med resterende estragon.
Server med sukkerærter og tartarsauce.