Paneret mad er syndigt godt og som regel altid en favorit blandt børn i alle aldre, så hvad med at servere paneret svinekød i asiatisk stil i aften? Her kombinerer vi med ovnstegte kartofler med sesamfrø, en frisk salat med mango, agurk og chili, og cremet purløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 pose
Purløg
300 g
Svinekamfilet
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
½ stk
Rød chili
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, drys med halvdelen af sesamfrø, og krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber. Steg i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Skær agurk i 2 cm tern. Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. Hak purløg fint. Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken. Bland panko, resterende sesamfrø og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en anden dyb tallerken. Vend svinekød i æg og derefter i panering. Overfør til en ren tallerken.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Tilsæt mere olivenolie efter behov, så kødet ikke sidder fast i panden.
Bland yoghurt, halvdelen af purløg og et nip salt i en lille skål. Bland mango, agurk og chili i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret svinekød, kartofler og salat på tallerkener. Drys med resterende purløg. Server med purløgsyoghurt.