Skøn opskrift på pankopaneret sej med sprøde kartoffelbåde. Når kartoflerne er i ovnen, har vi tid til at mikse en spændende mangosalat sammen, der får sødme af mango, sprødhed af kål og syre af citron. Vi serverer vores fisk, kartofler og grøntsager med sort sesammayonnaise, som er perfekt til både sej og kartofler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
½ stk
Lime
½ stk
Rød chili
½ stk
Mango
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern.
Dup fisk tør med køkkenrulle. Bland hvedemel* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og salt* [1/4 tsk | 1/2 stk] i en tredje dyb tallerken. Vend fisk i mel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middel varme, når kartoflerne har 5 min tilbage. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Bland et skvæt limesaft og et nip salt* og peber* i en stor skål. Vend snittet salat, mango og eventuelt en smule olivenolie* i skålen.
Anret kartofler, mangosalat og fisk på tallerkener. Top med chili. Server med sesammayonnaise og limebåde.