Stegt 'piri-piri'-kylling og majs-tomatsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt 'piri-piri'-kylling og majs-tomatsalat

Stegt 'piri-piri'-kylling og majs-tomatsalat

med hvidløgsyogurt og jasminris

I dag kigger vi mod Portugal, og laver en fantastisk kyllingemarinade inspireret af portugisiske piri-piri-chilisaucer. Vores spicy piri-piri-kylling ovnsteges, og imens laver vi en herlig salat af gyldenstegte majs, tomat, koriander og olivenolie. Vi serverer med jasminris vendt med lidt olivenolie, og en frisk hvidløgsyoghurt.

Tags:
Stærk
Allergener:
Soja
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Citron

½ stk

Rødløg

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

4 g

Røget paprika

1 g

Chiliflager

150 g

Jasminris

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

½ dåse

Majs

1 pose

Koriander

1 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til sauce

½ spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2753 kJ
Kalorier (kcal)658 kcal
Fedt19.3 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat76 g
Sukker8.9 g
Protein43 g
Salt4.1 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200ºC/180ºC (varmluft).

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Tilsæt olivenolie, og rør rundt.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav piri-piri-sauce
2

Imens, halver citron.

Hak rødløg fint.

Bland et stort skvæt citronsaft, rødløg, olivenolie, Worcestershire sauce, røget paprika, chiliflager, salt og et nip peber i en stor skål.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en bageplade med bagepapir, og top med piri-piri-sauce.

Bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Hæld væde fra majs. 

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Hak tomat og koriander groft.

Bland majs, tomat, koriander, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Lav hvidløgsyoghurt
5

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Skær kylling i strimler.

Server
6

Anret ris og salat i dybe tallerkener.

Top ris med kylling og resterende piri-piri-sauce.

Server med hvidløgsyoghurt.