Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. Vi panerer grillost i pistacienødder og vores egen krydderiblanding som vi kalder Dukkah-godt, og bager den gylden. Vi serverer den med sprøde kartoffelbåde, en frisk tomatsalat med radise, og cremet purløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 pose
Purløg
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
60 g
Blandet salat
1 stk
Tomat
75 g
Radiser
7.5 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
15 g
Pistacienødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak purløg fint.
Bland purløg, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Hak pistacienødder meget fint.
Skær grillost i 1 cm skiver (3 pr. person).
Kom hvedemel [2 spsk | 4 spsk] i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland pistacienødder, Dukkah-Godt [1/2 pakke, 2P], panko, olivenolie [1 spsk I 2 spsk] og et stort nip peber i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Placer grillost på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie, når kartoflerne har 12 min tilbage.
Bag i resterende tid, eller indtil gylden.
Imens, skyl salat.
Hak tomat groft.
Skær radiser i tynde skiver.
Bland salat, tomat, radiser, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret grillost, salat og kartofler på tallerkener.
Server med purløgsyoghurt.