Portugisisk kyllingeburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portugisisk kyllingeburger

Portugisisk kyllingeburger

med karamelliserede rødløg og sprøde fritter

Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her kommer en lækker opskrift på en smagsrig kyllingeburger med hjemmelavede fritter. Mariner kyllingen i varme og krydrede smage af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og fyld i varme briochebrød sammen med karamelliserede løg, friske tomater, salat og mayonnaise. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!

Allergener:
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamad

1 stk

Tomat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

15 ml

Balsamico

2 stk

Briocheboller

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

30 g

Blandet salat

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)626 kcal
Energi (kJ)2617 kJ
Fedt27.72 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat53.66 g
Sukker9.8 g
Protein40.5 g
Salt0.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Karamelliser rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær tomat i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk l | 2 spsk] i en stegepande på middel varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand* [1 spsk | 2 spsk] og sukker* [1 tsk | 2 tsk], og steg i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

Mariner kylling
3

Bland hvidløg, Panamad, et nip salt* og en smule olivenolie* til en marinade i en skål. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst på et andet skærebræt, og skær igennem med en skarp kniv. Vend kylling i skålen med marinade.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) på middel varme, når fritterne har 10 min tilbage. Steg kylling i 2-4 min på hver side. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Varm boller på en rist i ovnen i 3 min. Skyl salat [1/2 pose, 2P] under koldt vand* i et dørslag.

Server
6

Smør boller med mayonnaise. Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat. Server med fritter og resterende salat.