Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her kommer en lækker opskrift på en smagsrig kyllingeburger med hjemmelavede fritter. Mariner kyllingen i varme og krydrede smage af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og fyld i varme briochebrød sammen med karamelliserede løg, friske tomater, salat og mayonnaise. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
1 stk
Tomat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
15 ml
Balsamico
2 stk
Briocheboller
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
30 g
Blandet salat
1 stk
Rødløg
1 tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær tomat i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk l | 2 spsk] i en stegepande på middel varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand* [1 spsk | 2 spsk] og sukker* [1 tsk | 2 tsk], og steg i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.
Bland hvidløg, Panamad, et nip salt* og en smule olivenolie* til en marinade i en skål. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst på et andet skærebræt, og skær igennem med en skarp kniv. Vend kylling i skålen med marinade.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) på middel varme, når fritterne har 10 min tilbage. Steg kylling i 2-4 min på hver side. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Varm boller på en rist i ovnen i 3 min. Skyl salat [1/2 pose, 2P] under koldt vand* i et dørslag.
Smør boller med mayonnaise. Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat. Server med fritter og resterende salat.