Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her kommer en lækker opskrift på en smagsrig kyllingeburger med hjemmelavede fritter. Mariner kyllingen i varme og krydrede smage af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og fyld i varme briochebrød sammen med karamelliserede løg, friske tomater, salat og mayonnaise. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
1 stk
Tomat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
30 g
Blandet salat
1 stk
Rødløg
½ tsk
Sukker (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver og tomat i tynde skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl salat [1/2 pose, 2P].
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.
Bland hvidløg, Panamad, et nip salt og en smule olivenolie til en marinade i en skål.
Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst på et andet skærebræt, og skær igennem med en skarp kniv på et andet skærebræt.
Vend kylling i skålen med marinade.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme, når fritterne har 10 min tilbage.
Steg kylling i 2-4 min på hver side, og overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Del boller på på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min.
Smør boller med mayonnaise.
Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat.
Server med fritter og overskydende salat.