Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad i form af den fantastiske italienske pastaret cacio e pepe. Vi laver en dejlig sauce med fløde, ost og grovmalet peber, og blander den med pasta og blomkål. Vi topper med sprød prosciutto, og serverer vores cacio e pepe med en crunchy tomatsalat med basilikum og solsikkefrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Prosciutto
275 g
Blomkål
1 pakke
Spaghetti
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
2 g
Groftmalet peber
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
2 g
Kyllingebouillon
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
10 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
½ tsk
Salt (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Fordel prosciutto på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprød.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente’. Skær blomkål i 1 cm store stykker. Tilsæt blomkål, når pastaen har 3 min tilbage, og kog indtil mør. Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra. TIP: Vandet skal være salt som havvand.
Skær tomat i 2 cm både. Pluk basilikum, og riv i mindre stykker.
Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P] og pastavand [1 dl | 2 dl] til gryden med pasta og blomkål, og varm op på middel varme. Tilsæt halvdelen af finrevet ost lidt ad gangen under omrøring, så den smelter. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af grovmalet peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. TIP: Tilsæt et skvæt pastavand, hvis saucen ser tør ud.
Bland tomat, basilikum, balsamico, et nip salt og et nip grovmalet peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret cacio e pepe på tallerkener. Drys med resterende finrevet ost og et stort nip grovmalet peber. Top med smuldret prosciutto. Server med tomatsalat toppet med solsikkefrø [1/2 pakke, 2P].