Prosciutto-svøbt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciutto-svøbt svinemørbrad

Prosciutto-svøbt svinemørbrad

med trøffelfritter og rødvinssauce

Så blev det weekend, og familien skal forkæles med et innovativt festmåltid. Vi svøber svinemørbrad i prosciutto, og bager den til perfektion. Kødet får selskab i ovnen af sprøde fritter, som vi topper med trøffelolie og revet ost. Samtidigt laver vi en vidunderlig rødvinssauce med skalotteløg, rosmarin og hvidløg, og en frisk salat med cherrytomater.

Tags:
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

50 g

Prosciutto

½ stk

Skalotteløg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Kartofler

8 ml

Trøffelolie

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Salat

125 g

Cherrytomater

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3424 kJ
Kalorier (kcal)818 kcal
Fedt46.1 g
Mættet fedt11.4 g
Kulhydrat54.7 g
Sukker10.7 g
Protein48.5 g
Salt3.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, indtil gyldne.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 2-3 min, indtil gyldne, og overfør til en skål.

Bag kød
2

Svøb svinemørbrad i prosciutto, sørg for at den er dækket.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme.

Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, indtil brunet. Overfør til en ny bageplade med bagepapir, når fritter har 15 min tilbage, og bag i 12-15 min.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Lav salat
3

Imens, vask salatblade, og riv dem derefter groft. Halver cherrytomater. Kom salat, tomat, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt og peber i en stor skål. Vend sammen lige inden servering.

Lav rødvinssauce
4

Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Pluk rosmarin [1/2 pakke, 2P], og hak derefter fint. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme. 
Steg skalotteløg, rosmarin og hvidløg i 1 min. 

Sænk til middel-lav varme og tilsæt rødvinssauce, vand [1/2 dl | 1 dl], og et nip salt og peber. 

Lad simre i 1-2 min, indtil let tyknet.

Tilsæt trøffelolie
5

Dryp med trøffelolie på færdige fritter, og vend sammen.

6

Skær kød i tynde skiver, anret på tallerkener, og øs med rødvinssauce.

Tilsæt fritter, og top dem med revet ost. 

Server med salat toppet med pinjekerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image