Så blev det weekend, og familien skal forkæles med et innovativt festmåltid. Vi svøber svinemørbrad i prosciutto, og bager den til perfektion. Kødet får selskab i ovnen af sprøde fritter, som vi topper med trøffelolie og revet ost. Samtidigt laver vi en vidunderlig rødvinssauce med skalotteløg, rosmarin og hvidløg, og en frisk salat med cherrytomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
50 g
Prosciutto
½ stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Kartofler
8 ml
Trøffelolie
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Salat
125 g
Cherrytomater
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, indtil gyldne.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 2-3 min, indtil gyldne, og overfør til en skål.
Svøb svinemørbrad i prosciutto, sørg for at den er dækket.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, indtil brunet. Overfør til en ny bageplade med bagepapir, når fritter har 15 min tilbage, og bag i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, vask salatblade, og riv dem derefter groft. Halver cherrytomater. Kom salat, tomat, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt og peber i en stor skål. Vend sammen lige inden servering.
Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Pluk rosmarin [1/2 pakke, 2P], og hak derefter fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg skalotteløg, rosmarin og hvidløg i 1 min.
Sænk til middel-lav varme og tilsæt rødvinssauce, vand [1/2 dl | 1 dl], og et nip salt og peber.
Lad simre i 1-2 min, indtil let tyknet.
Dryp med trøffelolie på færdige fritter, og vend sammen.
Skær kød i tynde skiver, anret på tallerkener, og øs med rødvinssauce.
Tilsæt fritter, og top dem med revet ost.
Server med salat toppet med pinjekerner.