Prosciuttosalat og kyllingegyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Prosciuttosalat og kyllingegyros

2 portioner | frokost til to dage

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusiv opskriftskort med 2x3 trin og ingredienser til 2 personer. En fyldig salat er en perfekt frokostret, og vi er sikker på, at du vil elske denne spændende opskrift. Vi blander perlecouscous med salat, honning- og sennepsdressing og citronsaft. Salaten toppes med serranoskinke og hakkede valnødder, og så er salaten klar til at nydes. Drøm dig varmen i Athen med disse skønne pitabrød, fyldt med velsmagende ingredienser. Dagens frokostpita fylder vi nemlig med kylling stegt med Souvlaki-krydderi, cremet tzatziki, og frisk agurk og tomat. 

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Nødder
Sennep
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

170 g

Perlecouscous

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)

1 stk

Tomat

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Souvlaki-krydderi

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Prosciutto

300 g

Kyllingebryststrimler

100 g

Blandet salat

40 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand til perlecouscous

¼ tsk

Salt til perlecouscous

2 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til kød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5031 kJ
Kalorier (kcal)1202 kcal
Fedt48 g
Mættet fedt9.4 g
Kulhydrat112.9 g
Sukker14.1 g
Protein75 g
Salt7.5 g

Redskaber

Gryde

Fremgangsmåde

Kog perlecouscous
1

Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt perlecouscous, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil bløde. 

Hæld overskydende vand fra. 

Bland dressing
2

Skyl blandet salat.

Hak valnødder groft.

Riv prosciutto groft i mindre stykker.

Halver citron.

Bland honning- og sennepsdressing, citronsaft, olivenolie, salt og peber i en stor skål. 

Server
3

Tilsæt perlecouscous og salat i skålen, og vend sammen.

Anret salat i dybe tallerkener. 

Top med prosciutto og valnødder.

Steg kylling
4

Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft. Placer pitabrød på risten i ovnen, og bag i 3-4 min, eller indtil gennemvarme. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling med Souvlaki-krydderi og salt i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. 

TIP: Vores pitabrød er klar til at spise, men vi anbefaler, at du varmer dem. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Lav tzatziki
5

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv halvdelen af agurken groft, og pres så meget væske ud som muligt. Bland agurk, yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en mellemstor skål. 

Skær resterende agurk i halve skiver.

Hak tomat groft.

Server
6

Skær en åbning i en side af pitabrødene, og fyld med tzatziki, kylling, agurk og tomat.