Smag på sydeuropa med vores farverige Chorizorisotto og bagte cherrytomater. Her får du 'al dente' risotto tilsmagt med calabresepesto, finrevet ost og selvfølgelig smagfulde chorizostykker. Top med rucola og balsamicoglace, og nyd denne risotto som var du italiener!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødløg
180 g
Chorizo, ternet
(Indeholder Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
125 g
Cherrytomater
150 g
Risottoris
4 g
Kyllingebouillon
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
24 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
60 g
Calabresepesto
1 g
Oregano, tørret
1 g
Chiliflager
¼ tsk
Salt til tomat
1 spsk
Smør til stegning
6 dl
Vand til risotto
½ tsk
Salt til risotto
1 tsk
Sukker til glace
½ spsk
Smør til risotto
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Pres eller hak hvidløg fint.
Fordel cherrytomater på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i 15-25 min, eller indtil møre.
Imens, smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg, hvidløg og chorizo i 1-2 min. Tilsæt oregano og ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. Tilsæt vand, kyllingebouillon, chiliflager og salt, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'. Tag panden af varmen, og krydr med et stort nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud. - Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Imens, skyl rucola.
Kog balsamico og sukker i en lille gryde på middelhøj varme i 30 sek, eller indtil let tyknet.
Rør calabresepesto, smør og finrevet ost i panden med færdig risotto.
Anret chorizorisotto i dybe tallerkener.
Top med cherrytomater og rucola.
Dryp med balsamicoglace.