I aften byder vi på en rød bønnekarry med cannellinibønner, kokosmælk, hvidløg, ingefær, chili og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Saha-ras. Velsmagende tilbehør er luftige ris, en sprød agurkesalat med tomat og cashewnødder og kølende yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kidneybønner
1 stk
Ingefær
2 stk
Hvidløgsfed
200 ml
Kokosmælk
1 dåse
Tomatpuré
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
150 g
Basmatiris
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 4)
1.5 dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skyl kidneybønner under koldt vand i en si.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Riv hvidløg og ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], chili, tomatpuré og Ginger Ninja i 1-2 min, eller indtil velduftende.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Tilsæt kidneybønner, grøntsagsbouillon, kokosmælk, vand [1,5 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber, og lad simre på middel varme i 15 min, eller indtil tyknet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis karryen virker tyk.
Imens, hak koriander fint.
Skær agurk og tomat i 2 cm tern.
Hak cashewnødder groft.
Bland agurk, tomat, cashewnødder, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt og peber i en skål.
Anret ris og kidneybønnekarry i dybe tallerkener.
Top med yoghurt og et nip peber.
Drys med koriander.
Server med agurkesalat.