Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi steger kylling sammen med en lækker sauce med rødvin og appelsin. Vi koger kartoflerne og forvandler dem til grov kartoffelmos. Skønt tilbehør er en sprød kålsalat med både grønkål og rødkål og en lækker dressing med sennep og honning.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Honning
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
50 g
Grønkål, skåret
75 g
Rødkål, skåret
280 g
Kyllingebryst
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
½ g
Tørret timian
1 stk
Hvidløgsfed
500 g
Kartofler
1 spsk
Smør (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på for at holde på varmen.
Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.
Tilsæt grønkål og rødkål til skålen med dressing, og masser med hænderne i 30 sek, eller indtil blød.
Skær kylling i stykker (3 pr. person), og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 5-6 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, timian [1/2 pakke, 2P], rødvinssauce, kyllingebouillon, vand [1/2 dl | 1 dl] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt kylling og kødsaft fra tallerkenen, og vend sammen.
Anret kartoffelmos og kylling på tallerkener.
Top med rødvinssauce.
Server med kålsalat.