Laks, kartofler og dild er en vindende trio. I aften koger vi kartofler, og blander dem med crème fraiche og dild. Samtidigt sylter vi skalotteløg med citron, og blander dem derefter med agurk, radiser, salat og olivenolie. Vi topper med røget laks, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Agurk
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
1 pose
Dild
75 g
Radiser
60 g
Blandet salat
¼ tsk
Salt til syltning
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Olie til salat
½ tsk
Salt til kartofler
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Stil til side med låg på.
Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.
Halver citron.
Bland salt, sukker og citronsaft i en stor skål.
Vend skalotteløg i skålen, og stil til side.
Skær radiser i tynde skiver.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Hak dild groft.
Skyl salat.
Vend agurk, radiser, salat og olivenolie i skålen med skalotteløg.
Vend crème fraiche, dild, salt og et nip peber i gryden med til kogte kartofler lige inden servering.
Anret dildkartofler og salat i dybe tallerkener.
Top med røget laks.