Kød, kartofler, sauce og salat, det har I sikkert spist mange gange. Vores variant frister dog med spændende twists. Vi steger panerer svineschnitzel i panko og rosmarin, steger den sprød, og topper det derefter med en fantastisk sauce med fløde, kyllingebouillon og sojasauce. Kartoflerne koger vi med pastinak, og så laver vi en cremet mos. Aftenens salat er en frisk kålsalat med rødkål og æble.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Pastinak
½ stk
Rosmarin
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
300 g
Svineschnitzel
1 stk
Æble
75 g
Rødkål, skåret
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 g
Kyllingebouillon
50 g
Tyttebærsyltetøj
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler og pastinak i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Bland rødkål, æble, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Hak rosmarin [½ stilk, 2P] groft.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og rosmarin i en tredje dyb tallerken.
Krydr kød med salt, vend i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kødet sidder fast i panden. Steg ad omgange ved behov.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret pastinakmos, kød og kålsalat på tallerkener.
Top kød med sauce.
Server med tyttebærsyltetøj.