Aftenens skønne ret fører tankerne til en amerikansk diner. De vidunderligt saftige kyllingefileter smelter i munden, og får yderligere smag af den varme og velsmagende BBQ-glace. Server kylling med fluffy majsris med forårsløg og en cremet hjemmelavet ranchdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 dåse
Majs
2 stk
Tomat
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
1 pose
Purløg
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Forårsløg
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak tomat fint.
Hæld væde fra majs.
Snit forårsløg fint.
Hak purløg fint.
Bland fraiche, aioli, purløg, salt og peber i en lille skål, og stil til side.
Læg kylling mellem to bagepapir på et skærebræt, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet, og overfør til en skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt BBQ-sauce, og vend med kylling. Tag panden af varmen.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland majs og forårsløg i gryden med hvidløgsris, og krydr med et nip salt og peber.
Anret hvidløgsris, kylling og tomat på tallerkener.
Top med BBQ-sauce fra panden.
Server med ranchdressing.