Skandinavisk citronpeberlaks og dildsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Skandinavisk citronpeberlaks og dildsauce

Skandinavisk citronpeberlaks og dildsauce

med bagte kartofler og fennikelsalat

I humør til et helt bagt laksestykke? Vores Citronpeberlaks med dilddip er indbegrebet af elegant forkælelse, med fennikelsalat og rødbedesalat med hvidvinseddike, der giver en frisk pause fra det sædvanlige tilbehør.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Nødder
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

24 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

½ stk

Fennikel

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

1 stk

Agurk

1 pakke

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

75 g

Radiser

1 pose

Dild

1 stk

Rødbeder, forkogte

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

60 g

Blandet salat

150 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

2 g

Citronpeber

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til dressing

1 spsk

Smør til fisk

½ tsk

Salt til fisk

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4647 kJ
Kalorier (kcal)1111 kcal
Fedt64.4 g
Mættet fedt17.7 g
Kulhydrat191.1 g
Sukker136.7 g
Protein52.2 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav dildsauce
2

Imens, hak dild fint.

Bland dild, fraiche, salt og et nip peber i en lille skål.

Bag laks
3

Skær smør i tern.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og citronpeber.

Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med smør.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav rødbedesalat
4

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Knus hasselnødder groft i posen med en kødhammer eller kagerulle.

Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Skær rødbede i 1 cm tern.

Skær radiser i tynde skiver.

Bland rødbede, radiser, tranebær, hvidvinseddike, sukker, vand, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav salat
5

Skyl salat.

Skær agurk i tynde skiver.

Halver fennikel. Skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Halver citron.

Bland salat, agurk, fennikel, citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret laks på et stort fad, og top med resterende smør fra det ildfaste fad.

Top rødbedesalat med hasselnødder.

Server med kartofler, dildsauce, salat og rødbedesalat i skåle.