I humør til et helt bagt laksestykke? Vores Citronpeberlaks med dilddip er indbegrebet af elegant forkælelse, med fennikelsalat og rødbedesalat med hvidvinseddike, der giver en frisk pause fra det sædvanlige tilbehør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
24 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Fennikel
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
1 stk
Agurk
1 pakke
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
75 g
Radiser
1 pose
Dild
1 stk
Rødbeder, forkogte
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
60 g
Blandet salat
150 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
2 g
Citronpeber
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Smør til fisk
½ tsk
Salt til fisk
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak dild fint.
Bland dild, fraiche, salt og et nip peber i en lille skål.
Skær smør i tern.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og citronpeber.
Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med smør.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Knus hasselnødder groft i posen med en kødhammer eller kagerulle.
Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Skær rødbede i 1 cm tern.
Skær radiser i tynde skiver.
Bland rødbede, radiser, tranebær, hvidvinseddike, sukker, vand, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Skyl salat.
Skær agurk i tynde skiver.
Halver fennikel. Skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Halver citron.
Bland salat, agurk, fennikel, citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret laks på et stort fad, og top med resterende smør fra det ildfaste fad.
Top rødbedesalat med hasselnødder.
Server med kartofler, dildsauce, salat og rødbedesalat i skåle.