Lyst til lækkert vegetarisk måltid, som både mætter og tilfredsstiller alle sanserne? Med vores velsmagende rødbedefritter kan du nyde et dejligt grønt måltid, med hvidløgsduftende kartoffelmos og en knasende og fyldig gedeostsalat med nødder, som giver dig en dejlig pause fra det sædvanlige.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Rødbede
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Citron
½ stk
Skalotteløg
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
40 g
Rucola
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Rødløg
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Pære
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1
Æg til fritters
2 spsk
Mel til fritters
½ tsk
Salt til fritters
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Olie til salat
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Halver citron, og pres saft i en lille skål.
Tilsæt sukker, salt og løg.
Vend løg i lagen, og stil til side.
Hæld lagen fra inden servering.
Hak purløg fint.
Bland purløg, crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.
Hak valnødder groft, og skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Riv rødbede (uskrællet) og rødløg groft.
Bland rødbede, rødløg, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist valnødder og pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en skål.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme, og tilsæt olivenolie, så hele bunden er dækket.
Form fars til fritters (2 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.
Imens, bland rucola, skalotteløg, pære, valnødder, pinjekerner og olivenolie i en stor skål.
Anret salat, fritters og mos på tallerkener.
Top salat med smuldret gedeost og fritters med crème fraiche.