Skandinaviske rødbede-fritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Skandinaviske rødbede-fritters

Skandinaviske rødbede-fritters

med gedeostsalat og crème fraiche

Lyst til lækkert vegetarisk måltid, som både mætter og tilfredsstiller alle sanserne? Med vores velsmagende rødbedefritter kan du nyde et dejligt grønt måltid, med hvidløgsduftende kartoffelmos og en knasende og fyldig gedeostsalat med nødder, som giver dig en dejlig pause fra det sædvanlige.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

2 stk

Rødbede

1 stk

Citron

½ stk

Skalotteløg

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Purløg

40 g

Rucola

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

100 g

Gedeost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Rødløg

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Pære

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1

Æg til fritters

2 spsk

Mel til fritters

½ tsk

Salt til fritters

1 spsk

Olie til stegning

½ spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3681 kJ
Kalorier (kcal)880 kcal
Fedt47.8 g
Mættet fedt19.5 g
Kulhydrat88.9 g
Sukker26 g
Protein26.1 g
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Skræl hvidløg.

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Sylt løg
2

Imens, skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Halver citron, og pres saft i en lille skål.

Tilsæt sukker, salt og løg.

Vend løg i lagen, og stil til side.

Hæld lagen fra inden servering.

Forbered fritters
3

Hak purløg fint.

Bland purløg, crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Hak valnødder groft, og skyl rucola.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Riv rødbede (uskrællet) og rødløg groft.

Bland rødbede, rødløg, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.

Steg fritters
4

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist valnødder og pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en skål.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme, og tilsæt olivenolie, så hele bunden er dækket.

Form fars til fritters (2 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.

Lav salat
5

Imens, bland rucola, skalotteløg, pære, valnødder, pinjekerner og olivenolie i en stor skål.

Server
6

Anret salat, fritters og mos på tallerkener.

Top salat med smuldret gedeost og fritters med crème fraiche.