Har du også en ekstra sød tand i juletiden? Så må du ikke gå glip af denne søde og syndige kartoffelkage! 48% af os har kartoffelrester i julen - heldigvis får denne kage bugt med resterne og giver dine smagsløg en på opleveren.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Pisk æggeblommer og 125 g sukker hvide i ca. 3 min.
Vend kogte og revet kartofler, hakkede hasselnødder, hvedemel, æblemos samt saft og skal fra en citron i æggemassen indtil den er homogen.
Pisk æggehvider stive og vend forsigtigt sammen med æggemassen.
Tag en rund kageform på 21 cm i diameter og smør den med smør. Drys de resterende 15 g sukker i formen.
Kom kagemassen i formen og bag den i en forvarmet ovn ved 200° varmluft, i ca. 50-60 min.
Tjek med en gaffel eller kødnål, om kagen er færdigbagt i midten, ved at stikke den ned i kagen. Der skal ikke sidde dej tilbage på gaflen.
Lad kagen afkøle og drys med flormelis lige inden servering.