Ugens fiskeret behøver slet ikke at være kedelig! Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og smukke ingredienser. Vi steger sej og glacerer den derefter med en sød sauce med soja, honning og ingefær. Lækkert tilbehør er vilde hvidløgris og sesamstegte svampe og pak choi.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
50 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder Sennep)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Vilde basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pak choi
100 g
Champignon
5 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 2)
2 spsk
Vand (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [½ spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
Kom hvedemel* [2 spsk | 4 spsk] i en dyb tallerken. Krydr fisk med et nip salt* på begge sider, og vend i mel. Overfør til en ren tallerken.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en ren tallerken. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Hak pak choi groft, og skær svampe i kvarte. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg svampe i 2-3 min. Tilsæt pak choi og sesamfrø, og steg videre i 2-3 min. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og tag panden af varmen.
Opvarm stegepanden (som du stegte fisken i) på middel varme. Tilsæt sojasauce, honnings-ingefærdressing, sukker* [1/2 tsk | 1 tsk] og vand* [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt fisk, og varm op i 1-2 min (vend halvvejs).
Anret ris, pak choi og svampe i dybe tallerkener. Top med fisk og sauce fra panden.