Souvlaki-krydret sprød kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Souvlaki-krydret sprød kylling

Souvlaki-krydret sprød kylling

med mynte-fennikelsalat og cremet tahini

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med fantastisk paneret kylling, krydret med det klassiske Souvlaki-krydderi. Vi serverer vores kylling med sprøde sesamfritter, en frisk salat med fennikel, mynte og appelsin og en cremet tahinidressing med yoghurt, citron og hvidløg.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Souvlaki-krydderi

½ stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Fennikel

1 pose

Mynte

1 stk

Appelsin

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

25 g

Tahini

(Indeholder Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3425 kJ
Kalorier (kcal)818 kcal
Fedt27.4 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat91 g
Sukker15.5 g
Protein54.4 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav mynte-fennikelsalat
2

Imens, skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.

Hak mynte groft.

Halver fennikel [1/2 stk, 2P], skræl på langs i tynde skiver, og skær det sidste stykke i 1 cm tern.

Bland fennikel, mynte, appelsin og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, og stil side.

Paner kylling
3

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Souvlaki-krydderi.

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom panko i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk]. 

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav tahinidressing
5

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland yoghurt, tahini, citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk], hvidløg, vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret fritter, mynte-fennikelsalat og kylling på tallerkener.

Drys fritter med sesamfrø.

Server med tahinidressing.