I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med fantastisk paneret kylling, krydret med det klassiske Souvlaki-krydderi. Vi serverer vores kylling med sprøde sesamfritter, en frisk salat med fennikel, mynte og appelsin og en cremet tahinidressing med yoghurt, citron og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Souvlaki-krydderi
½ stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citron
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Fennikel
1 pose
Mynte
1 stk
Appelsin
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.
Hak mynte groft.
Halver fennikel [1/2 stk, 2P], skræl på langs i tynde skiver, og skær det sidste stykke i 1 cm tern.
Bland fennikel, mynte, appelsin og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, og stil side.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Souvlaki-krydderi.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland yoghurt, tahini, citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk], hvidløg, vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret fritter, mynte-fennikelsalat og kylling på tallerkener.
Drys fritter med sesamfrø.
Server med tahinidressing.