Dette er en af vores mest elskede opskrifter, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Skøn spaghetti carbonara med lækker sauce lavet af blandt andet bacon, fløde, svampe og ost. Server med en spændende glaskålsalat med persille. Det her er så godt og nemt at lave, og har du ikke serveret familien denne favorit, er det obligatorisk at tage chancen nu!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
200 g
Champignon
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
125 g
Bacon, skiver
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
½ stk
Glaskål, hvid
50 g
Grønkål, skåret
12.5 ml
Hvidvinseddike
2 stk
Æg (trin 4)
efter behov
Sukker (trin 4)
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Skræl glaskål [½ stk, 2P], del i kvarte på langs, og skær i tynde skiver. Skær svampe i tynde skiver. Hak bacon groft.
Tilsæt spaghetti til gryden med kogende vand*, og kog i 8-9 min, eller indtil 'al dente'. Gem en smule pastavand [1/2 dl I 1 dl], og hæld resten fra. TIP: ‘Al dente’ betyder at pasta er gennemkogt, men stadigvæk har en smule bid.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon i 5-6 min, eller indtil sprød. Tilsæt svampe, og steg videre i 5-6 min. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Sænk til middel varme.
Pisk madlavningsfløde, æggeblomme* [2 stk I 4 stk], finrevet ost og grøntsagsbouillon sammen i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side. Masser grønkål med en smule olivenolie* i en stor skål i 1 min. Tilsæt glaskål, halvdelen af persille, hvidvinseddike [½ pakke, 2P], en smule olivenolie* og et nip sukker*, salt* og peber*, og vend sammen. TIP: Æggeblommen gør saucen tyk og cremet.
Tilsæt spaghetti, et skvæt pastavand og æggeblanding til panden (eller bland i gryden, hvis der ikke er plads i panden), og lad simre under omrøring i 2 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt pastavand, hvis saucen er for tyk.
Anret Carbonara i dybe tallerkener. Drys med persille. Server med glaskålsalat.