I aften går den kulinariske rejse til Spanien, og vi byder på to ingredienser, der er yderst populære i det i det spanske køkken, kikærter og mandler. Vi laver en fantastisk salat med bulgur, ovnbagte grøntsager, tomater, oregano og salatost, og så topper vi med sprøde, ovnbagte kikærter og en cremet yoghurtdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Tomat
40 g
Rucola
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Røget paprika
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 pose
Oregano
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
4 dl
Vand (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/220°C (varmluft).
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel peberfrugt og rødløg i den ene side på bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Imens, bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og grøntsagsbouillon, og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.
Imens, skær tomat i 2 cm tern.
Hak mandler og oregano groft.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Skyl kikærter under koldt vand i en si, og dub tørre.
Overfør kikærter, mandler, en smule olivenolie, røget paprika, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen, når de har 12 min tilbage. Fordel kikærter i den anden side, og bag videre i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
TIP: Brug to bageplader til 4P.
Bland hvidløg, yoghurt og et nip salt i en lille skål.
Bland rucola, bulgur, salatost, bagte grøntsager, tomat, oregano (gem lidt til anretning), salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret bulgursalat i dybe tallerkener.
Top med kikærter og yoghurtdressing.
Drys med resterende oregano.