Oplev det bedste fra det spanske køkken med vores Spanske BBQ-glaserede kødboller. Glacen gør disse kødboller sødmefulde, syrlige og aromatiske, og giver de klassiske spanske albóndigas kamp til stregen. En madoplevelse lidt ud over det sædvanlige.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Citron
250 g
Hakket svinekød
2 stk
Tomat
4 g
Røget paprika
400 g
Små kartofler
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
40 g
Rucola
1 dåse
Tomatpuré
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Bredbladet persille
1
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Ketchup til glace
½ tsk
Sukker til glace
0.26 tsk
Salt til glace
1 spsk
Smør til glace
1 spsk
Olie til kartofler
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Skyl rucola.
Halver citron.
Hak tomat groft.
Hak persille fint.
Bland hakket svinekød, æg, rasp og salt i en stor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til kødboller (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 2-3 min på hver side, eller indtil brunede og gennemstegte.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.
Imens, bland tomatpuré, ketchup, sukker, salt og balsamico i en lille skål.
Tilsæt smør til panden med færdigstegte kødboller, og lad smelte. Tilsæt røget paprika, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Sænk til middel varme.
Tilsæt glace, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Vend kartofler med olivenolie, persille, citronsaft og salt i gryden lige inden servering.
Bland rucola, tomat, salt og olivenolie i en stor skål.
Anret kødboller, kartofler og salat i dybe tallerkener.
Server med aioli.